Ziyaret Edilen Yerler ;
Aya Sofya: Mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselliği yönünden ilk ve son özgün uygulama olarak görülen Ayasofya; Osmanlı camilerine fikir bazında da olsa esin kaynağı olmuş, doğu-batı sentezinin bir ürünüdür. Bu eser dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli anıtları arasında yer almaktadır. Bu nedenle Ayasofya, tarihi geçmişinin yanı sıra, mimarisi, mozaikleri ve Türk çağı ilave yapıları ile yüzyıllar boyunca tüm insanlığın ilgisini çekmiştir.
Sultanahmet Camii (Mavi Cami): Sultan I. Ahmet tarafından İstanbul’ da adıyla anılan meydanda 1609-1616 yılları arasında yaptırıldı. Mimarı Sedefkâr Mehmet Ağa’ dır. Türkiye’nin altı minareli tek camisidir. Cami bölümü 64 x 72 m. boyutlarındadır. Caminin içi 260 pencereyle aydınlatılmıştır. Mavi, yeşil ve beyaz renkli çok güzel çinilerle bezendiği için Avrupalılarca “Mavi Cami” olarak adlandırılmıştır. Yazıları Diyarbakırlı Seyyid Kasım Gubarî tarafından yazılmıştır. Çevresindeki yapılarla birlikte bir külliye oluşturur.
Hipodrom: Günümüze çok az kalıntıları ulaşan Roma devri önemli yapıları ve abideleri, Hipodrom çevresinde inşa edilmiştir. “Büyük Saray” diye bilinen İmparatorluk Sarayı, Hipodrom’ un yanında başlar ve aşağılara, deniz kenarına kadar uzanırdı. Bu saraydan günümüze bir büyük salonun yer mozaik panosu gelebilmiştir. Semt Bizans ve Türk devirlerinde de merkezi önemini devam ettirmiştir. İstanbul’ un en önemli abideleri Ayasofya, Sultanahmet Cami; Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı burada, Hipodrom’ un çevresindedir. Hipodrom’ dan günümüze Theodosius Dikilitaşı, Konstantin Sütunu (Örme Obelisk), Yılanlı Sütun (Burmalı Sütun) kalmıştır.
Kapalı Çarşı: Dev ölçülü bir labirent gibi, 60 kadar sokağı, 3000′ den fazla dükkanı ile dünyanın en eski ve büyük kapalı çarşısı olan “Kapalı Çarşı”, İstanbul şehrinin merkezinde yer alır. Adeta bir şehri andıran, bütünü ile örtülü bu site zaman içerisinde gelişip büyümüştür. 15. yüzyıldan kalma duvarlı, bir seri kubbe ile örtülü eski iki yapının etrafı sonraki yüzyıllarda, gelişen sokakların üzerleri örtülerek, ilaveler yapılarak bir alışveriş merkezi haline getirilmiştir. Geçmişte burası, her sokağında belirli mesleklerin yer aldığı ve bunların da, elişi imalatının sıkı denetim altında bulundurulduğu, ticari ahlak ve törelere çok saygı gösterilen bir çarşıydı.
Aya Sofya Pazartesi günleri kapalı olduğundan Yerebatan Sarnıcı ziyaret edilir.